Çerez Politikası
Anasayfa > Çerez Politikası

ETİ MADEN İŞLETMELERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

ÇEREZ POLİTİKASI

 

Bu Çerez Politikası (“Politika”) Eti Maden İşletmeleri Genel Müdürlüğü tarafından yönetilen web siteleri için geçerli olup sitemizi ziyaretiniz sırasında çerezler işbu Politika’da açıklanan şekilde kullanılacaktır.

Çerez Nedir?

İşbu Politika’da Teşekkülümüz tarafından kullanılabilecek çerez ve benzeri teknolojileri ifade etmek üzere “Çerez” ifadesi kullanılmaktadır. Çerezler aracılığı ile kişisel veri toplanması mümkün olmakla birlikte, çerezler aracılığıyla toplanan her türlü veri, kişisel veri niteliği taşımayabilir. Bu nedenle çerezler aracılığıyla elde edilen verilerin işbu Politika ve Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (KVKK) kapsamında değerlendirileceği dikkate alınmalıdır.

Çerez Türleri

Çerezler süre bakımından veya ait oldukları alan adına göre sınıflandırılabilmektedir. Çerezler, süre bakımından sınıflandırılmaları durumunda oturum çerezleri ve kalıcı çerezler olmak üzere ikiye ayrılmaktadır.

  1. Oturum çerezleri: Kullanıcının tarayıcıyı kapatması üzerine silinen çerezleri ifade etmektedir.
  2. Kalıcı çerezler: Önceden belirlenen bir süre boyunca kullanıcının bilgisayarında veya cihazında kalan çerezlerdir.

Çerezler ait oldukları alan adına (domain) göre sınıflandırılmaları durumunda ise ikiye ayrılmaktadır:

  1. İlişkili taraf çerezleri: Ziyaret edilen alan tarafından yerleştirilen çerezlerdir.
  2. Üçüncü kişi çerezleri: Ziyaret edilen farklı bir alan tarafından yerleştirilen çerezlerdir.

Ziyaret edilen alan dışındaki kişilerin, ziyaret edilen alan üzerinden kullanıcı cihazına çerez yerleştirmeleri durumunda üçüncü kişi çerezi söz konusudur.

Çerezlerin Kullanım Amaçları

Çerezleri aşağıda sayılan amaçlar ile kullanmaktayız:

  • Teşekkülümüz sitelerine ziyaretiniz sırasında gezinti ve kullanım tercihlerinizi hatırlamak (Örn. görüntüleme dili, konuma özel site gösterilmesi vb.)
  • Teşekkülümüz sitelerinin kullanımını kolaylaştırmak,
  • Teşekkülümüz sitelerinin çeşitli özelliklerinin ve işlevlerinin düzgün bir şekilde çalışmasını sağlamak (Örn. oturumunuzu açık tutmak, dinamik içeriği yerleştirmek vb.)

Çerezler üzerinden topladığımız veriler kimliğinizin belirlenmesi, şahsınız özelinde profilleme yapılması veya site haricindeki web sitelerindeki faaliyetlerinizin takibi amacıyla kullanılmamaktadır.

Çerezler bu Politika’da belirtilen amaçlar dışında kullanılmamakta olup tüm ilgili işlemler veri koruma mevzuatına uygun olarak yürütülmektedir. Kişisel verilerinizin tarafımızca işlenmesi hakkında daha detaylı bilgi için lütfen Teşekkülümüz Kişisel Veri İşleme, Saklama ve İmha Politikasını okuyunuz.

Çerezlerin Yönetimi

Web tarayıcıları genellikle çerezleri otomatik olarak kabul etmektedir. Web sitemizi kullanabilmek için çerez kullanımı zorunlu değildir. Fakat tarayıcınızı çerezleri kabul etmemeye ayarlamanız halinde kullanıcı deneyiminizin kalitesi düşebilir ve sitemizin çeşitli işlevleri bozulabilir.

Tarayıcınızı tüm sitelerin veya belirli sitelerin çerezlerini engelleyecek şekilde, çerez oluşturulduğunda uyarı verecek şekilde, üçüncü taraf çerezleri engelleyecek şekilde veya tüm çerezleri oturum çerezi gibi sayacak şekilde yapılandırabilirsiniz. Tarayıcınız üzerinden çerezleri silebilir veya tarayıcınızda saklanan çerezlerin listesini ve değerlerini görebilirsiniz.

Çerezler Hakkında Daha Fazla Bilgi

Çerezler ile ilgili anlaşılabilir bir dilde daha detaylı bilgi almak (Kontrolü, yönetimi ve silinmesi vb.) isteyen ziyaretçilerimiz http://www.aboutcookies.org adresini ziyaret edebilirler.

Genel Müdürlük
Ayvalı Mah. Halil Sezai Erkut Cad. Afra Sk. No:1/A 06010 Etlik-Keçiören/ANKARA
Telefon
+90 (312) 294 20 00
+90 (312) 230 71 84
Kep
etimaden@hs01.kep.tr
© 2020 Eti Maden